content.title

Even voorstellen: ons jongste lid aan ’t grachie

27 februari 2024

Terug naar nieuws

Jong, sprankelend en o zo creatief. Dat is Danai, onze 18-jarige, gloednieuwe stagiaire aan de gracht. Ze komt pas net kijken, maar heeft nu al in de smiezen hoe het hier allemaal loopt. Benieuwd? Lees hier haar antwoord op vijf (soms wat vreemde) vragen.

Wat bracht jou bij Schrijf-Schrijf?

“Ik studeer Media en Communicatie op het Nimeto in Utrecht. Nimeto is een mbo-vakschool voor allerlei creatieve beroepen. Er zijn dus veel opleidingen waaruit je kan kiezen – mijn keuze viel op Media en Communicatie, omdat ik verder wil groeien in het schrijven en interviewen. Schrijf-Schrijf kwam op mijn pad en hier stagelopen is mijn perfecte kans om die vaardigheden te verbeteren. De sfeer voelde vanaf de eerste dag warm en gezellig aan. En het team? Gewoon superleuk! Ik kijk ernaar uit om mijzelf hier verder te ontwikkelen.”


Als drukke student Media & Communicatie aan vakschool Nimeto kun je vast wat ontspanning gebruiken. Hoe relax jij na een bomvolle dag?

“Je verwacht het niet als je mij ziet, maar ik houd van gamen! Mijn obsessie hiermee ontstond toen ik mijn eerste DS kreeg. Ik was toen een jaar of zes. Na een drukke dag op Nimeto kruip ik lekker achter mijn beeldscherm om zombies te slachten met vrienden. Deze jongens zie ik wekelijks op school. Ook game ik vaak met vreemden die op dat moment aan het spelen zijn. Zo leer ik veel mensen kennen over de hele wereld. Van Sims 4 tot Call of Duty: mij kun je ervoor wakker maken.”

Naast een overduidelijke carrièretijger… Welk dier zou jij graag willen zijn voor een dag?

“Een uil. Ik ben echt een nachtmens. In de nacht ben ik bezig met gamen, lezen of een serie kijken. In de middag doe ik graag een dutje, maar ik kan moeilijk op kantoor even een tukkie doen. Maar ja, als uil houdt niemand me tegen.”

Wij stomen jou in vijf maanden klaar tot superscherpe journalist. Dead or alive: wie zou jouw ideale interviewkandidaat zijn?

“Michael Jackson! Zo lang ik mij kan herinneren knalt zijn muziek al door de speakers bij mij thuis. Ik danste altijd op zijn videoclips in de woonkamer, hij is echt een icoon. En al vaak geïnterviewd, dus zou ik met random vragen komen. Dan kom je achter dingen die nog niemand weet. Zo zou ik vragen welk gamepersonage hij zou zijn als hij mocht kiezen. En dan ook direct welk van zijn nummers dan zijn soundtrack wordt.”

Onder alle fictieve figuren blijven enkel de aliens over. Als die dingen op aarde landen, wat zou je ze dan vertellen?

“Nou, ik zou zeggen: ‘Welkom op aarde, maar ehh… Waarom landen in Utrecht en niet op een paradijselijk eiland? Ik had lekker met mijn ufo een tropisch resort bezocht. Elk jaar ga ik naar Griekenland om te genieten van de zon. Niet met mijn vliegende schotel, maar gewoon met het vliegtuig. Dus een dikke tip voor de aliens, pak je koffers en vertrek naar Zakynthos!”