content.title

Vacature: senior tekstschrijver en contentspecialist (32-36 uur)

5 maart 2024

Terug naar nieuws

Een pakkend verhaal schrijven over nieuwe technologie voor VodafoneZiggo. Een contentstrategie en tone of voice ontwikkelen voor een ggz-instelling. Rake shortcopy opstellen voor de website van Rabobank. Klinkt dit als jouw ideale werkdag? Laat dan van je horen!

Wie ben jij?

Allereerst ben je vooral helemaal jezelf, daar houden we van. Verder ben je een tekstuele alleskunner bij wie creativiteit en zorgvuldigheid hand in hand gaan. Het spreekt jou aan om zelf rechtstreeks met opdrachtgevers mee te denken over hun wensen. Je schrikt niet van een strak volgeplande week en bent gewend om meerdere opdrachten tegelijk in de lucht te houden.

Wat breng jij mee?

Met ‘senior’ bedoelen wij ervaring. Dus breng je sterk ontwikkelde skills mee op het gebied van interviewen, schrijven en eindredactie. Daarin heb je aantoonbaar minstens vijf jaar intensieve ervaring, het liefst bij een bureau. Je weet ook hoe je andere schrijvers voorziet van opbouwende feedback. Je hebt een ondernemende instelling en experimenteert graag met nieuwe technologie, zoals kunstmatige intelligentie.

Wat houdt je functie in?

Als senior tekstschrijver en contentspecialist heb je allerlei rollen. Je bent verantwoordelijk voor diverse grote en kleine opdrachten, met hulp van onze projectleiders. Daarbij heb je direct contact met opdrachtgevers. Het kan bijvoorbeeld gaan om een jaarverslag, magazine, online platform, campagne of serie verhalen. Je houdt interviews, doet research en schrijft teksten. Ook ontwikkel je contentstrategieën en -adviezen. Je stuurt collega’s en/of freelancers aan – en over hun teksten doe jij de eindredactie.

Wie zijn wij?

Schrijf-Schrijf is een ambitieus bureau voor contentcreatie aan de Oudegracht in Utrecht. We maken aansprekende content en communicatiemiddelen voor heel verschillende opdrachtgevers, van goede doelen tot commerciële bedrijven. Ook ontwikkelen we contentstrategieën en tone of voices. Zo werken we binnen de driehoek van (bedrijfs)journalistiek, communicatie en marketing. Onze vakkennis houden we trouwens niet geheim: via schrijftrainingen helpen we ook ánderen om zelf sterke content te maken. Als bedrijf zijn we onderdeel van Only creative entrepreneurs, een community van creatieven, strategen en media- en contentspecialisten.

Wij bieden jou…

- een werkplek in hartje Utrecht en thuiswerkvoorzieningen

- een marktconform salaris (€ 3.900 - € 4.500)

- mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via cursussen/opleidingen

- samenwerking in een hecht team met enthousiaste vakidioten

- volop ruimte voor creativiteit en eigen initiatief

- kansen om je te verdiepen in actuele maatschappelijke thema’s

- fijne extra’s, zoals uitjes, etentjes en een eindejaarsbonus

- een pensioenregeling

Spreekt dit jou aan?

Stuur ons dan je cv mét sollicitatiemail waarin jouw kwaliteiten van het scherm afspatten.

Natuurlijk zijn we heel benieuwd wie je bent, maar als je het prettig vindt, kan je anoniem solliciteren en je naam, leeftijd, nationaliteit en ook je foto weglaten.

Mail je cv en sollicitatie voor 15 april 2024 naar vacature@schrijf-schrijf.nl.

Heb je vragen? Bel dan naar Schrijf-Schrijf en vraag naar Peter van der Mark (030 231 4152).