content.title

Echt, speels en een tikkie rauw

Relatiemagazine Mede voor Kansfonds

“Mede staat in het ‘nu’ en geeft je een écht – en soms rauw – inkijkje in het leven van anderen. Tegelijk laten we goed zien dat Kansfonds niet alleen financiert, maar ook volop meedenkt om maatschappelijke projecten succesvol te maken. We voegen die boodschap op allerlei speelse manieren toe aan de projectverhalen.”

- Marike

Dit was de vraag

Om hun missie én de initiatieven die Kansfonds steunt een erepodium te geven, vroeg Kansfonds ons zes jaar geleden een magazine te ontwikkelen. Dat werd Mede: 24 pagina’s vol persoonlijke verhalen van kwetsbare deelnemers, inspirerende projectleiders en hartverwarmende vrijwilligers. Afgelopen jaar vroeg Kansfonds om een totale restyling.

Zo pakten we het aan

De verhalen in Mede komen recht uit het hart. Ze zijn niet zielig, wél stoer en hoopvol. Dat mocht nog meer naar voren komen in een nieuwe bladformule. Kansfonds schreef daarvoor zelfs een pitch uit. Dat was even slikken voor ons, maar samen met Autobahn bedachten we een concept waar ze geen 'nee' tegen konden zeggen. En gelukkig: we wonnen onze opdracht terug! Het resultaat is echt, speels en een tikkie rauw.


Als het even kan gaan we zoveel mogelijk op pad, en pennen we de verhalen in reportagestijl neer. Maar door de coronacrisis moesten we noodgedwongen over op (beeld)bellen. Ondanks de afstand zijn de verhalen zeker niet afstandelijk. Het blijft bijzonder om andermans levensverhaal te horen, en sommige mensen blijven je altijd bij. Jeroen en Dorothy Derks bijvoorbeeld, de oprichters van woongemeenschap Genoenhof.


Mede verschijnt vier keer per jaar. Lezen?

Bekijk alle edities hier.

Zo pakten we het aan

Dit is Kansfonds

Niemand mag zich buitengesloten voelen. Dat is de missie van Kansfonds. Ze steunen elk jaar honderden initiatieven die omzien naar de kwetsbaarsten in onze samenleving. Denk aan zwerfjongeren, vluchtelingen, verslaafden en mensen met een beperking.