Main Content Area

#BLIJFSCHRIJVEN

Gezelligheid! Een oer-Hollands begrip. Maar een ander woord zet er nu een streep door: gezondheid. Feestjes, strandwandelingen, familieshoppingextravaganza’s – veel gezelligs is nu verboden of op z’n best een dikke afrader. En dat is wennen. Het is niet veel anders dan op de snelweg: we zijn niet in de wieg gelegd om afstand te houden.Als je bent zoals wij, dan compenseer je die nieuwe, onwennige, soms ondraaglijke afstand door nieuws en verhalen te lezen. Verhalen over hoe je het eindeloze cocoonen kunt doorstaan. Over hoe klote dit virus is als je het te pakken hebt. En over hoe we deze ellende 'allen voor allen' aanpakken. De wereld gonst ervan. Samen schilderen ze een boeiend en hoopvol portret van de mens. 

Dus ja, houd afstand. Maar deel je verhalen om de leegte te overbruggen. Of het nu op intranet is of in een nieuwsbrief. In een videochat of podcast, een selfie of corporate story. Maak verbinding, laat van je horen. 

En zeker, blijf thuis. Maar schrijf jezelf naar de ander toe. Ook al wordt er niet voor van balkons geklapt, het is absoluut vitaal. Zonder elkaars verhalen zijn we allemaal verloren. 

Dus dit is óns devies in thuisblijftijd: #BlijfSchrijven

De komende tijd doen wij dat ook, door de verhalen waar wij nu van overlopen met je te delen. Gewoon via onze nieuwsbrief. Voel je vrij om mee te doen, en mail ons jouw verhaal!  

Je leest van ons,
Team Schrijf-Schrijf


Onze verhalen:
- Vier tegeltjeswijsheden in coronatijd - Tim Geval
-
Wat nou social distancing? - Carolien Lindeman
- Stilte in de asfaltjungle - Eric de Frel
- Vasthouden - Liesbeth Meenink
- Kroonverdachte - Sjors Bergmans 
-.Wijkagent binnenstad Utrecht tijdens corona: ‘Pubers en kwetsbaren zijn momenteel mijn grootste zorg’ - Marike Wouters 

--
Geplaatst op 14-05-2020