Main Content Area

Energie saai? Helemaal niet!

Aardwarmte, windmolens, waterstof, CO2-uitstoot. Geen termen waar kinderen direct warm voor lopen. En dat wil Feenstra wel, want zij zijn de toekomstige energieverbruikers. Hoe maak je de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen interessant genoeg voor deze doelgroep? Met korte, grappige en informatieve kinderverhalen.

In opdracht van Feenstra schreven we al verschillende avonturen voor de tweeling Floor en Felix Feenstra en hun vader de uitvinder. Nou ja, uitvinder is misschien een groot woord. De uitvindingen van vader Feenstra vallen in de praktijk toch vaak tegen. Gelukkig zijn er altijd wat vakmannen met verstand van zaken in de buurt om het gezin – soms letterlijk – uit de brand te helpen.

 

Van wankele windmolens tot een bril die tijdreizen mogelijk maakt, in elk verhaal staat een duurzame energiebron centraal. Of het nu om waterstof, aardwarmte, windmolens of zonne-energie gaat: in elk verhaal wordt duidelijk dat de dagen van fossiele brandstoffen geteld zijn en duurzame energie de toekomst heeft.

 

De avonturen van de tweeling, met de fraaie illustraties van Geert Gratama, zijn te vinden op de site van Feenstra. De eerste zeven verhalen zijn inmiddels ook in een boekje verschenen, dat scholen kunnen aanvragen om de energietransitie in de klas te kunnen bespreken.
--
Geplaatst op 9-05-2019