Main Content Area

Schrijven in B1

Als je doelgroep niet snapt wat je zegt, mist je communicatie impact. Schrijf-Schrijf helpt organisaties daarom hun taalniveau aan te passen. Bijvoorbeeld via workshops ‘B1-schrijven’ en het (her)schrijven van brieven, brochures en websites.

Veel (overheids)instanties en bedrijven communiceren op taalniveau C1. Het gevolg: meer dan de helft van de volwassen bevolking begrijpt dan niet alles. De oplossing om eenvoudig Nederlands te gebruiken lijkt dan ook simpel. Maar hoe doe je dat? En wanneer is een tekst nou wel of niet begrijpelijk voor het gros van de bevolking (en dus ‘B1’)?

Helder communiceren

Schrijf-Schrijf helpt bij deze zoektocht. Voor opdrachtgever Slachtofferhulp Nederland gaven we communicatie-medewerkers bijvoorbeeld een workshop B1-schrijven. En voor Rabobank Nederland schreven we niet alleen diverse brieven en brochures in B1, maar wijzen we in diverse workshops ook op het belang van helder communiceren.

Als taal- en contentdeskundigen schakelen opdrachtgevers ons in om de boodschap echt duidelijk over te brengen bij de doelgroep. Het gebruik van taalniveau B1 is daarvoor een belangrijke stap.

Meer weten over B1-schrijven? Neem contact op met Eric de Frel: eric@schrijf-schrijf.nl

--
Geplaatst op 5-03-2017